Rybízový koláč s pudinkem

Rybízový koláč s pudinkem

Letní osvěžení si díky mraženému rybízu můžete dopřát i uprostřed zimy! Je jen na vás, kdy si pochutnáte na vitamínové bombě, která navíc dodává energii a čistí organismus.

Budete potřebovat:

Na základ koláče: 

  • 4 žloutky
  • 30 dkg hladké mouky
  • 20 dkg másla
  • 1 lžička sody
  • 3 lžíce krupicového cukru

Na náplň:

  • 4 bílky
  • špetka soli
  • 25 dkg mletého cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 vanilkové pudinky
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • půl kila omytého a osušeného rybízu

Postup přípravy:

  • Žloutky třete s cukrem, až změní barvu na světle žlutou. 
  • Pomalu a postupně přimíchejte změklé máslo a mouku se sodou. 
  • Předehřejte si troubu na 180 °C.
  • Nachystejte si nádobu na koláč, vymažte ji máslem a vysypejte moukou nebo strouhankou. 
  • Do nádoby na pečení dejte polovinu těsta. 
  • Nyní si nachystejte náplň: bílky šlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Během šlehání pomalu přisypávejte mletý cukr a vanilkové cukry. 
  • Postupně do bílku vmíchejte pudink.
  • Opatrně do vzniklé směsi vmíchejte také olej. 
  • Takto vzniklou směs rozetřete rovnoměrně na těsto. 
  • Na směs rozložte rybíz. 
  • Nahoru nastrouhejte zbytek těsta nebo ozdobte sněhem. 
  • Pečte tři čtvrtě hodiny. 
  • Po upečení a vychladnutí můžete koláč posypat mletým cukrem. 
pečený koláč se smetanovou náplní s rybízem a bílkovým sněhem
Zdroj foto: sororessa.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.