Rybízový koláč se sněhem

Rybízový koláč se sněhem

Ideální kombinace – křupavý sladký sníh, který doplňuje kyselkavá chuť rybízu! Budete mít chuť sníst ho celý najednou! Nevíte co se zbytkem rybízu? Vyzkoušejte recept na rybíz jako brusinky s rumem.

Budete potřebovat:

Na korpus:

  • 2 vejce
  • 25 dkg hladké mouky
  • 10 dkg mletého cukru
  • 1 lžičku sody
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • 130 ml vlažného mléka
  • 1 lžíci vanilkového pudinku – prášku

Na ozdobení: 

  • 15 dkg mletého cukru
  • 280 g rybízu
  • 3 bílky
  • špetku soli

Postup přípravy:

  • Troubu si předehřejte na 180 °C.
  • Formu na pečení koláče vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. 
  • Nejprve si nachystejte těsto na koláčový korpus: celá vejce utřete s cukrem, až změní barvu na světle žlutou. Míchejte těsto alespoň 5 minut. 
  • Do základu těsta pomalu metličkou vmíchejte lžíci pudinkového prášku, mouku a sodu. 
  • Až je směs promíchaná, přidejte vlažné mléko a olej. 
  • Těsto na koláč nalijte do formy a pečte necelých 15 minut. 
  • V čisté míse šlehejte bílky se špetkou soli a cukrem, až vám vznikne tuhý sníh. 
  • Smíchejte velmi opatrně sníh s rybízem. 
  • Vyjměte koláč z trouby a naneste na něj sníh s rybízem. 
  • Pečte čtvrt hodiny, poté teplotu trouby snižte na 130 °C.
  • Dopékejte koláč dalších 15 minut, až bude sníh růžový a křupavý. 
  • Vyjměte z trouby a nechejte vychladnout. 
koláč s vrstvou červeného rybízu a s pečeným sněhem na povrchu
Zdroj foto: ihavesweetlife.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.