Rybízový sirup

Rybízový sirup
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Recept na sirup z červeného rybízu je snadný na přípravu a dokáže vytvořit chutný osvěžující nápoj. Naučte se, jak si tento lahodný sirup vyrobit doma s minimem ingrediencí a úsilí.

Co budeme potřebovat

  • 3 kg rybízu
  • 3,5 kg cukru
  • 10-15 g kyseliny citronové
  • kuchyňský teploměr

Postup

  1. Rybíz odstopkujeme, umyjeme, nadrtíme vidličkou a ponoříme do vody ve velké nádobě. Necháme uležet do druhého dne.
  2. Procedíme přes plátýnko nebo gázu a vymačkáme.
  3. Změříme množství vyceděné šťávy.
  4. Zahřejeme na 70°C a přidáme na litr šťávy – 1,7 kg cukru a 3-10 g kyseliny citrónové.
  5. Zahřejeme na zhruba 85°C, zamícháme, sesbíráme pěnu.
  6. Ihned plníme do lahví, ty položíme na bok a necháme vychladnout.
  7. Sirup přidáváme do vody nebo sycené vody k přípravě lahodného osvěžujícího nápoje.

Výborný je v menším množství i do vařených jablečných kompotů, kdy osvěží chuť jablek s fádnější chutí.

Vanilková zmrzlina přelitá hustým sirupem z rybízu.
Zdroj: cdkitchen.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.