Rychlá domácí paštika z kuřecích jater

Rychlá domácí paštika z kuřecích jater

Výroba domácí paštiky nemusí být nic složitého – přesvědčte se sami!

Ingredience

  • 400 g kuřecích jater
  • 300 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 3 šalotky
  • 2 lžíce brandy
  • paštikové koření
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Kuřecí játra očistěte, odrojte blanky a šlachy, omyjte a osušte.
  • V hrnci rozpusťte 2 lžíce másla, přidejte nasekaný česnek a nadrobno nakrájené šalotky a opékejte 5 minut.
  • Přidejte játra a tymián a opékejte dalších 5 minut.
  • Zalijte brandy, prohřejte, z másla si oddělte 50 g a dejte stranou, do hrnce přidejte zbývající máslo a muškátový oříšek, za stálého míchání nechte máslo zcela rozpustit.
  • Přendejte směs do mixéru a rozmixujte do hladka.
  • Paštiku přendejte do skleniček, zbylé máslo odstavené stranou rozehřejte a rovnoměrně rozlijte do skleniček na paštiku.
  • Nechte uležet alespoň 3 hodiny.
Domácí játrová paštika ozdobená petrželkou v zapékací misce a namazaná na bagetce
Zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.