Rychlá dýňová buchta

Rychlá dýňová buchta
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Každá buchta je něčím jedinečná, ale jedno mají všechny společné. Jsou totiž dokonalé vláčné, takže si na nich pochutnáme, i když je zrovna nemáme čím zapít, aniž by se člověk udusil.

Ostatně dýně je oblíbenou surovinou do mnoha pokrmů. Vyzkoušejte třeba recepty na polévky z dýně hokkaido.

Ingredience:

  • 1,5 hrnku celozrnné mouky
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek dýňového pyré (domácí nebo z konzervy)
  • 1/2 hrnku mandlového mléka
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo 1 sáček vanilkového cukru)

Postup:

  • Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180°C.
  • Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně můžeme vyložit pečícím papírem.
  • Do středně velké misky dáme mouku, skořici, muškátový oříšek, nové koření, jedlou sodu, prášek do pečiva i sůl.
  • Smícháme suché ingredience a zatím odložíme stranou.
  • Vezmeme velkou mísu, dáme do ní dýňové pyré, vejce, cukr, mléko, vanilku, olivový olej a důkladně rozmícháme, aby byla směs hladká.
  • Poté do ní přesypeme směs suchých surovin a promísíme.
  • Těsto přendáme do formy, uhladíme a pečeme asi 45 – 50 minut.
  • Jakmile je špejle po zasunutí do těsta čistá, máme hotovo.
  • Upečenou buchtu můžeme pocukrovat nebo ozdobit čokoládovou polevou.
Sladký bochník z dýňového pyré.
Zdroj: https://www.loveandlemons.com

Tip: Kdo si chce trochu dopřát, může buchty rozpůlit, namazat oblíbenou marmeládou a ještě namočit do čokoládové polevy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.