Focaccia s olivami

Focaccia s olivami
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Nemáte tolik času na zdlouhavé kynutí těsta? Pak je tento recept ideální. Suroviny spolu fungují opravdu skvěle a těsto vám vykyne stejně, jako z rozkvasu, ale za pouhou hodinu.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 400 ml vlažné (teplé) vody
  • 1 lžíce soli + hrubá sůl na posyp
  • čerstvý rozmarýn
  • olivový olej
  • olivy

Postup

  • V míse smíchejte mouku se sušeným droždím, přidejte sůl a zalijte teplou vodou. Ze surovin vypracujete hladké a vláčné těsto. To pak nechte na teplém místě vykynout, dokud neznásobí svůj objem, což zabere asi hodinu.
  • Po nakynutí předehřejte troubu na 250°C.
  • Vykynuté těsto vyklopte na plech vyložený pečícím papírem a naolejovanými prsty jej vytahejte do všech stran plechu, přičemž zachovejte 1-1,5 cm tloušťku těsta.
  • Navrch pokapejte olivový olej a pomocí prstů vytvořte důlky, díky kterým se olej zatlačí dovnitř těsta.
  • Nakonec zapíchejte olivy, posypejte rozmarýnem a hrubou solí.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut.
Upečený chléb s olivami, rozmarýnem a olivovým olejem.
Zdroj: whiskaffair.com

Pokud chcete sladkou variantu pečiva, vyzkoušejte naše recepty na banánový chléb v 6 variantách!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.