Nemáte tolik času na zdlouhavé kynutí těsta? Pak je tento recept ideální. Suroviny spolu fungují opravdu skvěle a těsto vám vykyne stejně, jako z rozkvasu, ale za pouhou hodinu.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí
- 400 ml vlažné (teplé) vody
- 1 lžíce soli + hrubá sůl na posyp
- čerstvý rozmarýn
- olivový olej
- olivy
Postup
- V míse smíchejte mouku se sušeným droždím, přidejte sůl a zalijte teplou vodou. Ze surovin vypracujete hladké a vláčné těsto. To pak nechte na teplém místě vykynout, dokud neznásobí svůj objem, což zabere asi hodinu.
- Po nakynutí předehřejte troubu na 250°C.
- Vykynuté těsto vyklopte na plech vyložený pečícím papírem a naolejovanými prsty jej vytahejte do všech stran plechu, přičemž zachovejte 1-1,5 cm tloušťku těsta.
- Navrch pokapejte olivový olej a pomocí prstů vytvořte důlky, díky kterým se olej zatlačí dovnitř těsta.
- Nakonec zapíchejte olivy, posypejte rozmarýnem a hrubou solí.
- Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut.
Pokud chcete sladkou variantu pečiva, vyzkoušejte naše recepty na banánový chléb v 6 variantách!