Milujete klobásy? Co si jí takhle přidat do polévky? Přinášíme recept na polévku po frankfurtsku, kam namísto párku můžete použít vaší oblíbenou klobásu, která dodá polévce ten správný šmrnc. Pochutnejte si!
Ingredience
- 100g klobásy (druh dle vaší chuti)
- 2-3 brambory
- 1 cibule
- 40g másla či sádla
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 litr vývaru
- pepř
- sůl
- 100ml mléka na zjemnění
- čerstvá petrželka
- 1 lžíce hladké mouky
Postup
- Cibuli nakrájejte najemno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Klobásu pokrájejte na kolečka.
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo či sádlo. Poté přidejte najemno nakrájenou cibulku a orestujte ji dozlatova. Zaprašte moukou a krátce osmahněte.
- Poté posypejte sladkou paprikou a za stálého míchání přilévejte vývar.
- Vsypte nakrájené brambory. Osolte, opepřete a nechejte vařit do změknutí brambor.
- Ke konci přilijte mléko a přidejte pokrájenou klobásu na kolečka.
- Ještě krátce povařte, cca 5 minut.
- Nakonec přidejte nasekanou petrželku a podávejte.