Úžasná nízkosacharidová zdravá varianta smažené rýže! Ani nepoznáte, že nejíte rýži, ale květák, a zároveň pokrm připravíte za pouhých 10 minut.
Ingredience
- 700 g růžiček květáku
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1/4 lžičky bílého pepře
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 velká vejce, rozšlehaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 170 g růžiček brokolice, nakrájených
- 2 mrkve, oloupané a nastrouhané
- 1/2 šálku mražené kukuřice
- 1/2 šálku mraženého hrášku
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
- 1/2 lžičky sezamových semínek
Postup
- Pulsujte květák v misce kuchyňského robota, dokud nebude připomínat rýži, asi 2-3 minuty.
- Dejte stranou.
- V malé misce prošlehejte sójovou omáčku, sezamový olej, zázvor a bílý pepř.
- Dejte stranou.
- Zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje na střední pánvi na mírném ohni.
- Přidejte vejce a smažte je asi 2–3 minuty z každé strany, otočte pouze jednou.
- Před nakrájením na malé kousky vejce nechte vychladnout.
- Dejte stranou.
- Zahřejte zbývající 1 lžíci rostlinného oleje ve velké pánvi nebo woku na středně vysokém plameni.
- Přidejte česnek a cibuli na pánev a restujte za častého míchání, dokud cibule nezesklovatí, asi 3-4 minuty.
- Vmíchejte brokolici, mrkev, kukuřici a hrášek a za stálého míchání vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 3–4 minuty.
- Vmíchejte květák, vejce, jarní cibulku a směs sójové omáčky.
- Restujte za stálého míchání, dokud se květák neprohřeje a nezměkne, asi 3–4 minuty.
- Ihned podávejte, případně ozdobte sezamovými semínky.