Rychlá květáková rýže

Rychlá květáková rýže
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Úžasná nízkosacharidová zdravá varianta smažené rýže! Ani nepoznáte, že nejíte rýži, ale květák, a zároveň pokrm připravíte za pouhých 10 minut.

Ingredience

  • 700 g růžiček květáku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1/4 lžičky bílého pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 velká vejce, rozšlehaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 170 g růžiček brokolice, nakrájených
  • 2 mrkve, oloupané a nastrouhané
  • 1/2 šálku mražené kukuřice
  • 1/2 šálku mraženého hrášku
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 lžičky sezamových semínek

Postup

  1. Pulsujte květák v misce kuchyňského robota, dokud nebude připomínat rýži, asi 2-3 minuty.
  2. Dejte stranou.
  3. V malé misce prošlehejte sójovou omáčku, sezamový olej, zázvor a bílý pepř.
  4. Dejte stranou.
  5. Zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje na střední pánvi na mírném ohni.
  6. Přidejte vejce a smažte je asi 2–3 minuty z každé strany, otočte pouze jednou.
  7. Před nakrájením na malé kousky vejce nechte vychladnout.
  8. Dejte stranou.
  9. Zahřejte zbývající 1 lžíci rostlinného oleje ve velké pánvi nebo woku na středně vysokém plameni.
  10. Přidejte česnek a cibuli na pánev a restujte za častého míchání, dokud cibule nezesklovatí, asi 3-4 minuty.
  11. Vmíchejte brokolici, mrkev, kukuřici a hrášek a za stálého míchání vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 3–4 minuty.
  12. Vmíchejte květák, vejce, jarní cibulku a směs sójové omáčky.
  13. Restujte za stálého míchání, dokud se květák neprohřeje a nezměkne, asi 3–4 minuty.
  14. Ihned podávejte, případně ozdobte sezamovými semínky.
Smažený květák a la rýže se zeleninou, to vše servírované v míse s vařečkou.
www.damndelicious.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.