Rychlá masová haše s olivami

Rychlá masová haše s olivami

Tento recept nabízí velmi jednoduchý způsob, jak zpracovat zbylé pečené maso. Dá se ale připravovat i z masa vařeného nebo mletého.

Ingredience:

  • 500 g pečeného, vařeného nebo mletého masa
  • 200 g rajčatového pyré
  • 1/4 šálku vody
  • 1/2 cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 8-10 oliv plněných paprikou
  • 1 PL čerstvého koriandru
  • 1 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

 Postup:

  1. Na pánvi si zahřejte olej a nechte na něm zlehka orestovat nakrájenou cibuli a papriku, přibližně 3-5 minut.
  2. Přidejte do pánve maso a rovněž zlehka orestujte.
  3. Následně přidejte do pánve též koření a rajčatové pyré.
  4. Směs důkladně promíchejte a přilijte čtvrt šálku vody a na plátky nakrájené olivy.
  5. Za občasného míchání vařte přibližně 10 minut.
  6. Přidejte čerstvý koriandr, promíchejte a zakryté pokličkou duste ještě dalších 5 minut.

Takto připravenou haši podávejte s bramborem nebo rýží.

Masová haše servírovaná s rýží a avokádem
zdroj: tastingabundance.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.