Tento recept nabízí velmi jednoduchý způsob, jak zpracovat zbylé pečené maso. Dá se ale připravovat i z masa vařeného nebo mletého.
Ingredience:
- 500 g pečeného, vařeného nebo mletého masa
- 200 g rajčatového pyré
- 1/4 šálku vody
- 1/2 cibule
- 1/2 červené papriky
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- 8-10 oliv plněných paprikou
- 1 PL čerstvého koriandru
- 1 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi si zahřejte olej a nechte na něm zlehka orestovat nakrájenou cibuli a papriku, přibližně 3-5 minut.
- Přidejte do pánve maso a rovněž zlehka orestujte.
- Následně přidejte do pánve též koření a rajčatové pyré.
- Směs důkladně promíchejte a přilijte čtvrt šálku vody a na plátky nakrájené olivy.
- Za občasného míchání vařte přibližně 10 minut.
- Přidejte čerstvý koriandr, promíchejte a zakryté pokličkou duste ještě dalších 5 minut.
Takto připravenou haši podávejte s bramborem nebo rýží.