Rychlá polévka s chřestem z konzervy

Rychlá polévka s chřestem z konzervy

Není zrovna chřestová sezóna? Nevadí! Sáhněte v supermarketu po naloženém chřestu ve slaném nálevu. S tímto receptem vykouzlíte lahodnou polévku pro celou rodinu.

Ingredience

  • 2 sklenice naloženého chřestu
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1l kuřecího vývaru
  • ½ sušeného tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml smetany na vaření

Postup

  • V hrnci rozehřejte olej i máslo, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte dokud nezesklovatí.
  • Přidejte najemno nasekaný česnek a tymián, nechte rozvonět.
  • Do mixéru dejte chřest i s nálevem a vývar a rozmixujte dohladka.
  • Přelijte do hrnce, přidejte smetanu a přiveďte k varu. Krátce povařte.
  • Dochuťte solí a pepřem dle potřeby a můžete servírovat.
Chřestový krém s kousky bílého chřestu a s lístky bazalky
Zdroj: heavenlynnhealthy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.