Rychlá rajská polévka s rýží

Rychlá rajská polévka s rýží

Tenhle recept je tak trochu klasika. Jednoduchá rajčatová polévka z protlaku, která se báječně hodí třeba k večeři. Zasytí a přitom je lehká.

Ingredience

  • 1 větší cibule
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 1 l vývaru/ 1 l vody + kostka bujónu
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 PL másla
  • pepř, sůl, cukr
  • 200 g vařené rýže

Postup

  1. V hrnci rozpusťte máslo
  2. Cibuli rozkrájejte na jemno a opečte ji na másle do zlatova
  3. Zaprašte moukou a promíchejte
  4. Přidejte rajčatový protlak a zalijte vývarem nebo vodou s rozpuštěným bujónem
  5. Přiveďte k varu a několik minut polévku povařte
  6. Dle chuti osolte, opepřete, nebo přidejte cukr
  7. Na závěr přidejte vařenou rýži
Rajská polévka s rýží a stonkem rozmarýnu
Zdroj: mybestgermanrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.