Tenhle recept je tak trochu klasika. Jednoduchá rajčatová polévka z protlaku, která se báječně hodí třeba k večeři. Zasytí a přitom je lehká.
Ingredience
- 1 větší cibule
- 100 g rajčatového protlaku
- 1 l vývaru/ 1 l vody + kostka bujónu
- 2 PL hladké mouky
- 1 PL másla
- pepř, sůl, cukr
- 200 g vařené rýže
Postup
- V hrnci rozpusťte máslo
- Cibuli rozkrájejte na jemno a opečte ji na másle do zlatova
- Zaprašte moukou a promíchejte
- Přidejte rajčatový protlak a zalijte vývarem nebo vodou s rozpuštěným bujónem
- Přiveďte k varu a několik minut polévku povařte
- Dle chuti osolte, opepřete, nebo přidejte cukr
- Na závěr přidejte vařenou rýži