Vepřové kotlety bez kosti dělané na pánvi jsou šťavnaté a chutné jídlo, které bude na vašem stole za pouhých 15 minut! Ideální pro rychlou večeři či nečekanou návštěvu.
Ingredience
- 4 vykostěné vepřové kotlety o tloušťce 2,5 cm
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička papriky
- 1 čajová lžička sušeného česneku nebo cibule
- 1 a 1/2 čajové lžičky soli
- 1 lžička černého pepře
- čerstvá petrželka a tymián
Postup
- Vyjmeme vepřové kotlety z lednice 20 minut před vařením.
- Osušíme je papírovými utěrkami, abychom odstranili přebytečnou vlhkost.
- Dáme stranou.
- V malé misce smícháme sušený česnek nebo cibuli, papriku, sůl a černý pepř.
- Kotlety potřeme ze všech stran 1 lžící olivového oleje.
- Poté rovnoměrně vetřeme kořenící směs ze všech stran.
- Rozpálíme olej ve velké pánvi na středně vysokém plameni.
- Přidáme vepřové kotlety a smažíme, dokud jejich vnitřní teplota nedosáhne 60 ° C, přičemž každou minutu obracíme, abychom zabránili spálení.
- Doba smažení bude celkem asi 6-7 minut).
- Asi v polovině smažení přidáme do pánve tymián.
- Hotové kotlety přendáme na talíř.
- Zakryjeme fólií nebo talířem a necháme 3-5 minut odpočívat.
- Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.
Inspirujte se našimi recepty na vepřové na smetaně, kde najdete napřiklad tipy na skvělé maso na kari či na paprice.