Rychlá vepřová kotleta na pánvi

Rychlá vepřová kotleta na pánvi

Vepřové kotlety bez kosti dělané na pánvi jsou šťavnaté a chutné jídlo, které bude na vašem stole za pouhých 15 minut! Ideální pro rychlou večeři či nečekanou návštěvu.

Ingredience

  • 4 vykostěné vepřové kotlety o tloušťce 2,5 cm
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička papriky
  • 1 čajová lžička sušeného česneku nebo cibule
  • 1 a 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 lžička černého pepře
  • čerstvá petrželka a tymián

Postup

  1. Vyjmeme vepřové kotlety z lednice 20 minut před vařením.
  2. Osušíme je papírovými utěrkami, abychom odstranili přebytečnou vlhkost.
  3. Dáme stranou.
  4. V malé misce smícháme sušený česnek nebo cibuli, papriku, sůl a černý pepř.
  5. Kotlety potřeme ze všech stran 1 lžící olivového oleje.
  6. Poté rovnoměrně vetřeme kořenící směs ze všech stran.
  7. Rozpálíme olej ve velké pánvi na středně vysokém plameni.
  8. Přidáme vepřové kotlety a smažíme, dokud jejich vnitřní teplota nedosáhne 60 ° C, přičemž každou minutu obracíme, abychom zabránili spálení.
  9. Doba smažení bude celkem asi 6-7 minut).
  10. Asi v polovině smažení  přidáme do pánve tymián.
  11. Hotové kotlety přendáme na talíř.
  12. Zakryjeme fólií nebo talířem a necháme 3-5 minut odpočívat.
  13. Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.
Vepřové kořeněné plátky s brokolicí a bramborami posypané bylinkami.
www.tipbuzz.com

Inspirujte se našimi recepty na vepřové na smetaně, kde najdete napřiklad tipy na skvělé maso na kari či na paprice.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.