Směs rozmanitých ingrediencí dělá z tohoto cukroví velmi zajímavý gurmánský zážitek. Vyzkoušejte!
Ingredience:
- 2 a 1/2 šálku nasekaných sušených datlí bez pecky
- 1/2 šálku nasekaných kandovaných třešní a ananasu
- 3/4 šálku nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- 3/4 šálku nasekaných mandlí
- 1/2 šálku másla
- 3/4 šálku cukru
- 1 vejce
- 1 a 1/4 šálku hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
Postup:
- Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny.
- Vmíchejte vejce.
- V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a skořici a postupně jejich směs přidávejte do krémové směsi.
- Dobře promíchejte.
- Přimíchejte nasekané kandované ovoce, datle, mandle a ořechy.
- Pomocí polévkové lžíce vytvořte kopečky, které pokládejte na pečicím papírem vystlaný plech.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 8-10 minut.
Mandlové cukroví je velmi jemné a lahodné. Inspirujte se při jeho pečení našimi rozmanitými variantami!