Dostali jste chuť na domácí langoše, ale nemůžete se dočkat, až těsto vykyne? Čekat už nemusíte!
INGREDIENCE
- 300 g bílého jogurtu
- 420 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
K podávání:
- česnek
- sůl
- kečup
- sýr
POSTUP
- Do mísy si dáme jogurt, přidáme sůl a mouku smíchanou se sodou.
- Těsto vymícháme a rozdělíme si jej do sedmi stejných dílků, ze kterých vytvarujeme koule.
- Ty pak vyválíme na hrubší placku a smažíme na rozpáleném oleji.
- Mezitím si nachystáme česnekový přeliv.
- Do trochu studené vody si prolisujeme česnek, osolíme a necháme odležet.
- Touto směsí pak langoše potíráme, krásně se to vsákne a jsou ještě jemnější.
- Na to pak mažeme kečup a sypeme nastrouhaný sýr.