Rychlé nakládané ředkvičky

Rychlé nakládané ředkvičky

Nemáte čas na klasické nakládání? Žádný problém, s naším receptem budete mít hotovo za deset minut. Takto připravené ředkvičkové pickles můžete v ledničce uchovávat až dva týdny.

Ingredience

  • 2 svazky ředkviček
  • 1/2 šálku jablečného octa
  • 1 šálek horké vody
  • 1 PL cukru
  • 1 a půl lžičky soli

Postup

  1. Ředkvičky důkladně omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Plátky vložte do sklenice, ve které chcete ředkvičky uchovávat.
  3. V misce smíchejte jablečný ocet, cukr, sůl a horkou vodu.
  4. Směs míchejte až do doby, než se cukr a sůl rozpustí.
  5. Následně směs nalijte do sklenice s ředkvičkami a nechte hodinu odpočívat.
  6. Po uplynutí této doby vložte uzavřené sklenice do lednice.

Nakládané ředkvičky chutnají skvěle především s masem, ale můžete jimi ozvláštnit i chlebíčky či chuťovky.

Nakládané plátky ředkviček
zdroj: rachelcooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.