Rychlé papriky plněné mletým masem

Rychlé papriky plněné mletým masem

Tento recept pochází z Řecka a je nesmírně jednoduchý. Vyzkoušejte ho!

Ingredience 

  • 4 papriky
  • 1–2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 100 g jarní cibulky
  • 2 velké stroužky česneku (prolisovat)
  • 125 ml červeného vína nebo hovězího masa
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 340 g sušených rajčat
  • 1 čajová lžička oregana
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • ½ čajové lžičky mleté skořice
  • 50 g strouhaného sýra, například směsi parmezánu a čedaru nebo fety
  • míchaný salát k podávání (volitelně)
  • křupavý chléb k podávání (volitelně)

Postup

  • Očistěte papriky. Odřízněte vrchní část a vydlabejte vnitřek. Papriky by měly v pekáči stát. Proto, pokud je to nutné, je můžete seříznout i ve spodní části. 
  • Aby papriky změkly, vložte je na 5 minut do vroucí vody. Pak je vyjměte a odložte stranou.
  • Předehřejte si troubu na 180 °C. 
  • Na velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm mleté maso. Smažte aspoň 5 minut, dokud maso nezhnědne. 
  • Přidejte odřezky papriky, které vám zbyly, jarní cibulku, česnek a restujte další 1–2 minuty. 
  • Přidejte červené víno nebo vývar a nechte 1 minutu bublat.
  • Vmíchejte rajčatový protlak, sušená rajčata (nakrájená nadrobno), rajčatové pyré, oregano, papriku a skořici. Promíchejte a pokračujte v tepelné úpravě dalších 7 minut. 
  • Papriky postavte do vymazaného pekáče a masovou směsí je naplňte. Každou papriku následně posypte sýrem. 
  • Pečte 20 minut, dokud nezačne sýr zlátnout. 
  • Podávejte s míchaným salátem a trochou křupavého chleba. 

Plněné papriky po řecku, sypané sýrem a podávané s čerstvým chlebem.
zdroj: realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.