Tento recept připravíte za 30 minut. Je nadýchaný, delikátní, kořeněný a jednoduše úžasný.
Pusťte se do toho!
Ingredience
- 115 g změkčeného másla (při pokojové teplotě)
- 115 g cukru
- 1 vejce
- 3 polévkové lžíce medu
- 150 g univerzální mouky
- 80 g ovesné mouky
- ½ čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lžička pomerančové kůry
- 1 lžička skořicového prášku
- ½ čajové lžičky mletého hřebíčku
- 2 čajové lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky soli
- 50 g cukru krystal na obalení
Postup
- V misce rozšlehejte cukr s máslem. Šlehejte asi 5 minut.
- Následně přidejte vajíčko a pokračujte ve šlehání, dokud se vajíčko úplně nerozšlehá. Postupně vmíchejte med.
- Ve vedlejší misce smíchejte oba druhy mouky, prášek do pečiva, pomerančovou kůru, skořici, hřebíček, zázvorový prášek a ½ lžičky soli.
- Suchou směs přidejte do máslové směsi. Vše důkladně rozšlehejte.
- Hotové těsto vložte asi na 10 minut do ledničky.
- Zatímco se těsto chladí, předehřejte si troubu na 180°C.
- Jakmile je těsto vychlazené, vytvořte z něj malé kuličky (průměr asi 2 cm) a obalte je v cukru.
- Kuličky pokládejte na plech, vyložený pečícím papírem, a to v rozmezí asi 3 cm od sebe. Pečte 10 minut.
- Jakmile jsou sušenky z perníku hotovy, přemístěte je na chladící rošt a poté, co zchladnou, podávejte.
- Takto připravená pochoutka vám může vydržet, ve vzduchotěsné nádobě, až 1 měsíc.