Rychlé perníkové sušenky

Rychlé perníkové sušenky
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 25

Tento recept připravíte za 30 minut. Je nadýchaný, delikátní, kořeněný a jednoduše úžasný.

Pusťte se do toho!

Ingredience 

  • 115 g změkčeného másla (při pokojové teplotě)
  • 115 g cukru 
  • 1 vejce
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 150 g univerzální mouky
  • 80 g ovesné mouky
  • ½ čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička pomerančové kůry
  • 1 lžička skořicového prášku
  • ½ čajové lžičky mletého hřebíčku
  • 2 čajové lžičky mletého zázvoru 
  • ½ lžičky soli
  • 50 g cukru krystal na obalení

Postup

  • V misce rozšlehejte cukr s máslem. Šlehejte asi 5 minut. 
  • Následně přidejte vajíčko a pokračujte ve šlehání, dokud se vajíčko úplně nerozšlehá. Postupně vmíchejte med.
  • Ve vedlejší misce smíchejte oba druhy mouky, prášek do pečiva, pomerančovou kůru, skořici, hřebíček, zázvorový prášek a ½ lžičky soli. 
  • Suchou směs přidejte do máslové směsi. Vše důkladně rozšlehejte. 
  • Hotové těsto vložte asi na 10 minut do ledničky. 
  • Zatímco se těsto chladí, předehřejte si troubu na 180°C. 
  • Jakmile je těsto vychlazené, vytvořte z něj malé kuličky (průměr asi 2 cm) a obalte je v cukru. 
  • Kuličky pokládejte na plech, vyložený pečícím papírem, a to v rozmezí asi 3 cm od sebe. Pečte 10 minut.
  • Jakmile jsou sušenky z perníku hotovy, přemístěte je na chladící rošt a poté, co zchladnou, podávejte. 
  • Takto připravená pochoutka vám může vydržet, ve vzduchotěsné nádobě, až 1 měsíc.
Sloupec z pěti perníkových sušenek.
zdroj: jernejkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.