Rychlé ražniči na plech

Rychlé ražniči na plech

Oblíbený recept, při kterém ušetříte čas, neboť nemusíte jednotlivé ingredience napichovat na jehly či špejle.

Ingredience

  • 500 g hovězí svíčkové
  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 svazek chřestu
  • 1 cuketa
  • 2 šálky nakrájených baby brambor
  • 2 čajové lžičky avokádového oleje
  • sůl, pepř

Na marinádu

  • 1/3 šálku balzamikového octa
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý rozmarýn,
  • 1/2 čajové lžičky mořské soli
  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1 čajová lžička dijonské hořčice
  • 1/3 šálku olivového oleje

Postup

  1. Do vysokorychlostního mixéru vložte balzamikový ocet, česnek, rozmarýn, sůl, pepř, dijonskou hořčici a smíchejte. Na závěr pomalu přidávejte olivový olej.
  2. Omyté hovězí maso nakrájejte na kousky.
  3. Ve větší misce smíchejte nakrájené maso s přibližně polovinou marinády.
  4. Předehřejte si troubu na 200°C.
  5. Ve velké míse promíchejte nakrájené brambory a cibuli a jednou čajovou lžičkou oleje a polovinou čajové lžičky soli.
  6. Takto připravené brambory s cibulí vložte na plech vystlaný pečicím papírem a pečte přibližně 10 minut.
  7. Do misky vložte nakrájený chřest, papriku, cuketu, jednu čajovou lžičku oleje a 1 čajovou lžičku soli, promíchejte a vložte na plech k bramborám a cibulí.
  8. Vložte do trouby a pečte ještě přibližně po dobu 10 minut.
  9. Opět vyjmete z trouby a přidejte na plech i marinované kousky masa.
  10. Pečte vše ještě přibližně 10-15 minut doměkka.
Směs hovězího masa a rozmanité zeleniny připravovaná na plechu
zdroj: lexiscleankitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.