Rychlé rizoto s klobásou

Rychlé rizoto s klobásou
Příprava: 15 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 porce vařené rýže
  • 4 nožičky klobásy
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • sklenka vody nebo vývaru
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Na lžíci rozpáleného oleje osmažíme jemně pokrájenou cibuli
  2. Jakmile začne sklovatět, přidáme drobně nakrájenou klobásu a společně chvilku opékáme
  3. Opepříme a podle potřeby osolíme
  4. Druhou lžící oleje vymastíme zapékací misku nebo pekáček, rýži smícháme se směsí cibule a klobásy, rozložíme do pekáčku, zastříkneme vodou nebo vývarem a dáme asi na 20 minut zapéci do předehřáté trouby
  5. Před podáváním můžeme každou porci posypat strouhaným sýrem
  6. Obměna: k rýži a klobáse můžeme přidat hrst hrášku nebo jiné oblíbené zeleniny nebo také podušených hub
  7. Ke klobáse s cibulí můžeme přidat lžičku mleté papriky nebo grilovacího koření, kari koření, apod

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.