Rychlé sladké rohlíky s vůní marcipánu

Rychlé sladké rohlíky s vůní marcipánu

Toto svatomartinské pečivo se ve většině případů připravuje pouze jednou do roka, podobně jako vánoční cukroví na Vánoce, ale rozhodně stojí za to.

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 80 g krystalového cukru
  • 80 g změklého másla
  • 1 vejce
  • 250 ml vlažného mléka
  • Špetka soli
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 300 g marcipánu
  • 200 g moučkového cukru

Postup:

  • Do nádoby kuchyňského robota dáme mouku, přidáme droždí, vlijeme zhruba 5 lžic mléka a 1 lžíci cukru. Pomocí míchacího nástavce lehce promícháme a necháme 15 minut v klidu.
  • Přihodíme cukr, vejce, máslo, sůl a pomocí hnětacího háku zpracujeme v hladké těsto. Zakryjeme vlhkým hadříkem, aby nebylo těsto oschlé a odložíme na dalších 15 minut. Mezitím si předehřejeme si troubu na 190 stupňů.
  • Těsto vyválíme na obdélník a pomocí ostrého nože z něj vykrájíme 12 až 15 stejných trojúhelníků.
  • Na každý trojúhelník položíme kousek marcipánu o velikosti vlašského ořechu a poté z dlouhé strany zavineme směrem ke špičce.
  • Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 minut odpočívat. Pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme až 20 minut.
  • Jakmile jsou rohlíčky křupavé a zlatavé, smícháme moučkový cukr s trochou vody, aby vznikla hustá pasta a každý croissant touto pastou potřeme. Necháme zaschnout a vychladnout.
Svatomartinské croissanty.
Zdroj: https://www.whatsforlunchhoney.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.