Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- asi 6 plátků hovězího masa (nejlépe libové plecko)
- sterilované okurky
- 6 vajec natvrdo
- 20 dkg anglické slaniny
- 20 dkg salámu junior
- 2 cibule
- masox 2 kostky
- sůl
- pepř
- hořčice na potření masa
- hladká mouky na jíšku
- režná niť na zavázání
Postup receptu
- Hovězí plátky očistíme a hodně naklepeme, ať se to nemusí extra dlouho dusit, potom si je nasolíme, opepříme a potřeme klasickou hořčicí
- Teprve potom je začneme plnit nádivkou
- Dáme plátek slaniny, plátek junioru, vejce na čtvrtky a plátky okurky – vše dobře zamotáme do rolky a pořádně svážeme
- To uděláme se všemi plátky masa
- Cibuli si nakrájíme na malé kostičky a osmahneme do zlatova, pak teprve dáme ptáčky a opékáme ze všech stran
- Než se nám to osmahne, dáme do kastrůlku horkou vodu z konvice a do ní dva masoxy, které pak vlijeme přímo na ptáčky a dusíme pod pokličkou asi 50 minutek
- Ty pak měkké vyjmeme a dáme zvlášť
- Do omáčky ještě nakrájíme zbytek salámku, slaniny a okurky a přidáme do omáčky z ptáčků, ještě si je můžeme dochutit solí a pepřem
- Pak už jen zahustíme moukou a podáváme s rýží nebo knedlíkem