Rychlý recept na výborné španělské ptáčky

Rychlý recept na výborné španělské ptáčky
Příprava: 10 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • asi 6 plátků hovězího masa (nejlépe libové plecko)
  • sterilované okurky
  • 6 vajec natvrdo
  • 20 dkg anglické slaniny
  • 20 dkg salámu junior
  • 2 cibule
  • masox 2 kostky
  • sůl
  • pepř
  • hořčice na potření masa
  • hladká mouky na jíšku
  • režná niť na zavázání

Postup receptu

  1. Hovězí plátky očistíme a hodně naklepeme, ať se to nemusí extra dlouho dusit, potom si je nasolíme, opepříme a potřeme klasickou hořčicí
  2. Teprve potom je začneme plnit nádivkou
  3. Dáme plátek slaniny, plátek junioru, vejce na čtvrtky a plátky okurky – vše dobře zamotáme do rolky a pořádně svážeme
  4. To uděláme se všemi plátky masa
  5. Cibuli si nakrájíme na malé kostičky a osmahneme do zlatova, pak teprve dáme ptáčky a opékáme ze všech stran
  6. Než se nám to osmahne, dáme do kastrůlku horkou vodu z konvice a do ní dva masoxy, které pak vlijeme přímo na ptáčky a dusíme pod pokličkou asi 50 minutek
  7. Ty pak měkké vyjmeme a dáme zvlášť
  8. Do omáčky ještě nakrájíme zbytek salámku, slaniny a okurky a přidáme do omáčky z ptáčků, ještě si je můžeme dochutit solí a pepřem
  9. Pak už jen zahustíme moukou a podáváme s rýží nebo knedlíkem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.