Rychlé švestkové buchty

Rychlé švestkové buchty

K tomuto receptu je zapotřebí vybrat dostatečně měkké švestky, aby se dobře jedly a zároveň dostatečně pevné, aby udržely svůj tvar. Upečeno budete mít za 15 minut!

Ingredience

Těsto:

  • 500 g mouky 
  • 1 špetka soli
  • 50 g cukru moučka
  • 7 g sušeného droždí
  • 50 g másla (rozpuštěného)
  • 250 ml mléka
  • 8 švestek (zbavených pecek)

Poleva: 

  • 100 g cukru moučka
  • 50 g másla (rozpuštěného)

Postup

  • Mouku, sůl, cukr a droždí smíchejte v míse. Ke směsi přidejte máslo a mléko. 
  • Vše dobře promíchejte, aby se veškeré ingredience spojily a vytvořilo se tak těsto. Je-li to potřeba, přidejte o něco více mléka. 
  • Hotové těsto vyklopte na pomoučený vál a provádějte hnětení asi 10 minut, dokud nebude měkké a hladké. 
  • Těsto umístěte do, mírně naolejované misky a přikryjte potravinářskou folií. Těsto vykyne přibližně za 1,5–2 hodiny. 
  • Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený povrch a vyválejte jej do tvaru hada.
  • Následně jej nakrájejte na 16 stejných kusů. Snažte se, aby jednotlivé kousky měly stejnou velikost.
  • Z každého kousku vytvořte kuličku a dejte ji na plech, vyložený pečícím papírem. Mezi kuličkami nechte vždy 3cm mezeru, jelikož se pečením těsto mírně roztáhne do stran. 
  • Pomocí rukojeti válečku, nebo podobného nástroje tohoto tvaru, udělejte uprostřed každé kuličky prohlubeň a položte do ní polovinu švestky.
  • Plech přikryjte potravinářskou folií a nechte hodinu odstát. 
  • Předehřejte troubu na 200 °C a pečte 15 minut, dokud nezačnou buchtičky zlátnout a švestky nezměknou. 
  • Před tím, než dáte na buchtičky polevu, nechte je vychladnout. 
  • Poleva je jednoduchá. Smíchejte cukr s trochou vody a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte do ní máslo a zamíchejte. Touto polevou buchty přelijte. 
  • Vaše rychlé kynuté buchty se švestkami jsou hotovy. Nechte si chutnat!

Koláčky se švestkami uprostřed, přelité bílou polevou.
zdroj: greatbritishchefs.com

Buchtu nemusíte vyrábět pouze ze švestek. Vyzkoušejte také recept na hraběnčiny řezy z jablek

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.