Crumble s ovocem

Crumble s ovocem
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Crumble je nejjednodušší dezert, který si můžeme připravit na poslední chvíli.

Výhodou je také možnost využití pestré škály ovoce, takže je vždy jiný. Ideální je vždy zvolit sezónní plody a potěšit tak nejen sebe, ale i naše blízké.

Ingredience:

Na drobenku:

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g ovesných vloček
  • 175 g třtinového cukru
  • 200 g vychlazeného másla

Ovocná náplň:

  • 600 g jablek (odrůda jakou máme rádi)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 60 g hnědého cukru
  • šťáva i kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • špetka mletého hřebíčku

Na ozdobu:

  • vanilková zmrzlina nebo krém podle chuti
  • šlehačka

Postup:

  • Začneme předehřátím trouby na 190°C.
  • Do mísy prosejeme mouku, přisypeme ovesné vločky i hnědý cukr, přihodíme máslo a konečky prstů zpracujeme všechny suroviny dohromady, až se nám utvoří klasická drobenka.
  • V jiné míse smícháme jablka, lžíci mouky, šťávu i kůru z citronu, hřebíček a cukr.
  • Ovoce nasypeme do pekáče vymazaného máslem.
  • Celý povrch poté zasypeme připravenou drobenkou a vložíme do předehřáté trouby.
  • Necháme péct asi 35 – 40 minut, aby získal povrch zlatohnědý nádech.
  • Ovoce bude krásně měkké a pod drobenkou si bude spokojeně bublat.
  • Servírujeme teplé, ale můžeme nechat i vychladnout.
  • Ozdobíme tím, co máme nejraději.
Crumble s ovesnými vločkami a jablky.
Zdroj: https://donalskehan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.