Tento nepečený dort (nebo bulharský dort ze sušenek) je perfektní snadný a rychlý dezert, který navíc velmi zasytí. Chutná kombinace mascarpone, Nutelly, zakysané smetany a sušenek je skvělou volbou pro všechny mlsaly!
Co budeme potřebovat
- 350 g grahamových sušenek
- 500 g mascarpone
- 400 g zakysané smetany
- 60 g moučkového cukru
- 200 g Nutelly nebo jiné čokoládové pomazánky
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 150 ml studeného mléka
Postup
- Ve velké míse vyšlehejte elektrickým šlehačem mascarpone, vanilku, moučkový cukr a asi polovinu zakysané smetany.
- V jiné misce ušlehejte zbytek zakysané smetany spolu s Nutellou.
- Nalijte mléko do mísy.
- Každý krekr ponořte jen na několik sekund do mléka.
- Dno formy o velikosti 28 x 18 cm vyložte vrstvou sušenek.
- Povrch potřeme asi ⅓ náplně z mascarpone.
- Na tu přidejte ⅓ Nutelly. Nemusí dobře zakrývat náplň z mascarpone.
- Opakujte ještě dvakrát.
- Zakryjte horní část formy plastovým obalem. Nechte v chladu 6-8 hodin nebo přes noc.
- Podávejte posypané krekrovými křupkami. Dort můžete ozdobit lesním ovocem, ale i takto je dobrý.