Rychlý dort se sušenkami s Nutellou a mascarpone

Rychlý dort se sušenkami s Nutellou a mascarpone

Tento nepečený dort (nebo bulharský dort ze sušenek) je perfektní snadný a rychlý dezert, který navíc velmi zasytí. Chutná kombinace mascarpone, Nutelly, zakysané smetany a sušenek je skvělou volbou pro všechny mlsaly!

Co budeme potřebovat

  • 350 g grahamových sušenek
  • 500 g mascarpone
  • 400 g zakysané smetany
  • 60 g moučkového cukru
  • 200 g Nutelly nebo jiné čokoládové pomazánky
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 150 ml studeného mléka

Postup

  • Ve velké míse vyšlehejte elektrickým šlehačem mascarpone, vanilku, moučkový cukr a asi polovinu zakysané smetany.
  • V jiné misce ušlehejte zbytek zakysané smetany spolu s Nutellou.
  • Nalijte mléko do mísy.
  • Každý krekr ponořte jen na několik sekund do mléka.
  • Dno formy o velikosti 28 x 18 cm vyložte vrstvou sušenek.
  • Povrch potřeme asi ⅓ náplně z mascarpone.
  • Na tu přidejte ⅓ Nutelly. Nemusí dobře zakrývat náplň z mascarpone.
  • Opakujte ještě dvakrát.
  • Zakryjte horní část formy plastovým obalem. Nechte v chladu 6-8 hodin nebo přes noc.
  • Podávejte posypané krekrovými křupkami. Dort můžete ozdobit lesním ovocem, ale i takto je dobrý.
Krémová náplň politá čokoládou a ozdobená kuličkami Raffaelo.
Zdroj: prettysimplesweet.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.