Rychlý jogurtový koláč s limetkou

Rychlý jogurtový koláč s limetkou
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Tento koláč z jogurtu a z obyčejných limetek chutná stejně lahodně, jako kdybyste si ho objednali ve špičkové cukrárně – a navíc je jednoduchý na přípravu. Chcete-li povznést váš dezert ještě na vyšší úroveň, vyrobte si náplň z domácího jogurtu! Jak na to se dozvíte u nás.

Co budeme potřebovat

Na krustu

  • 300 g jemně drcených grahamových sušenek
  • 60 g hnědého cukru
  • 60 g másla (rozpuštěného)

Na náplň

  • 460 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 1 lžíce nastrouhané limetkové kůry
  • 180 ml čerstvé limetkové šťávy

Na ozdobu

  • 240 ml studené husté smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička nastrouhané limetkové kůry
  • 8 až 10 tenkých plátků limetky

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C a nastavte mřížku trouby do střední polohy.
  • Ve střední misce smíchejte rozdrobené sušenky, hnědý cukr a rozpuštěné máslo a promíchejte nejprve vidličkou a poté rukama, dokud se směs dobře nespojí.
  • Krustu vmačkejte na dno formy.
  • Pečte 10 minut, dokud jen lehce nezhnědne. Krustu nechte vychladnout.
  • Snižte teplotu trouby na 160°C.
  • Ve velké míse prošlehejte slazené kondenzované mléko, jogurt, limetkovou kůru a limetkovou šťávu.
  • Nalijte hustou směs do teplé krusty.
  • Pečte 15 minut, dokud náplň téměř neztuhne.
  • Nechte vychladnout při pokojové teplotě po dobu 30 minut, poté vložte do lednice, aby se důkladně vychladila, asi na 3 hodiny.
  • Vyšlehejte smetanu, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
  • Přidejte cukr a šlehejte. Koláč potřete šlehačkou.
  • Ozdobte limetkovou kůrou a plátky limetky.
Jemný koláček s limetkou a kondenzovaným mlékem s jogurtem.
Zdroj: skinnytaste.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.