Jogurt dodává jablečným moučníkům ještě větší vláčnost a zároveň přidává výživovou složku navíc. Co říkáte na tento kousek? Je hotový, než napočítáte do tří. A navíc je i velice chutný.
Ingredience:
- 200 gramů polohrubé mouky
- 150 gramů cukru
- 200 ml řeckého jogurtu
- 2 vejce
- 4 lžičky prášku do pečiva
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 2 jablka
- skořice
- máslo
- cukr moučka
Postup:
- Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny.
- Přidejte olej a zašlehejte.
- Poté přidejte jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru asi 22 cm.
- Na těsto naskládejte jablka do libovolného tvaru, posypte trochou cukru, skořicí a kostičkami másla.
- Dejte péct na 180 °C na dobu asi 45 minut.
- Vychladlý koláč posypte cukrem moučkou.