Rychlý moučník z jablek

Rychlý moučník z jablek

Jogurt dodává jablečným moučníkům ještě větší vláčnost a zároveň přidává výživovou složku navíc. Co říkáte na tento kousek? Je hotový, než napočítáte do tří. A navíc je i velice chutný. 

Ingredience:

  • 200 gramů polohrubé mouky 
  • 150 gramů cukru
  • 200 ml řeckého jogurtu 
  • 2 vejce
  • 4 lžičky prášku do pečiva 
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 jablka
  • skořice
  • máslo
  • cukr moučka 

Postup:

  • Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. 
  • Přidejte olej a zašlehejte. 
  • Poté přidejte jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva. 
  • Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky. 
  • Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru asi 22 cm. 
  • Na těsto naskládejte jablka do libovolného tvaru, posypte trochou cukru, skořicí a kostičkami másla. 
  • Dejte péct na 180 °C na dobu asi 45 minut. 
  • Vychladlý koláč posypte cukrem moučkou. 
jablečný moučník se skořicí a jagurtem
Zdroj: bbc.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.