Bílá zrnka dušené rýže jsou velmi vhodnou přílohou především k dušeným masovým jídlům a to jak s omáčkou, tak s přírodní šťávou.
Tato obilnina, která se do Evropy dostala z Číny, má dnes i u nás své místo a připravuje se několika způsoby.
Pár z nich jsme pro vás připravili v těchto receptech.
Chuť rýže můžeme přizpůsobit i jídlu, ke kterému je určena a dodat jí jinou chuť. Tak si s pomocí trochy koření, zeleniny nebo ovoce připravíme úplně jinou rýži. V našem speciálním článku o rýži se dozvíte, na co se jaký typ rýže nejlépe hodí a jak jí uvařit!
Z koření využíváme především papriku, kari koření, chilli koření nebo některou z kořenících směsi, která uvedené koření obsahuje.
Ze zeleniny se do rýže využívá cibule, vhodná je i jarní cibulka i s natí a může se použít i česnek. Kromě cibule to může být i sekaná pažitka nebo petrželka či jiné zelené natě nebo bylinky.
Z rýže můžete udělat hlavní chod a to klidně i na sladko. Inspirujte se v našich dalších receptech.
A jak si rýži připravujete vy? Podělte se s námi v komentářích. 🙂