Rýže s hovězím masem, fetou a bazalkou

Rýže s hovězím masem, fetou a bazalkou

Tento recept rizoto v řeckém stylu s mletým hovězím masem, rajčaty, fetou a bazalkou je ideální jako večeře během rušeného pracovního týdne. Připravuje se v jedné pánvi a potřebujete na něj pouze 7 dostupných ingrediencí.

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 a 1/2 šálku rýže arborio
  • 1 plechovka nakrájených rajčat nebo rajčatové omáčky
  • 3 šálky vody
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 a 1/4 šálku sýra feta, nakrájeného na kostky
  • 1/3 šálku čerstvých lístků bazalky

Postup

  • Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě opečte hovězí maso, až přestane být růžové.
  • Rýži proplachujte, dokud nebude voda čistá.
  • Do pánve k masu přidejte propláchnutou rýži, rajčata, vodu, sůl a balzamikový ocet.
  • Přiveďte k varu.
  • Jakmile se směs vaří, snižte plamen, přikryjte a duste na mírném plameni.
  • Fetu nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 0,5 cm.
  • Jakmile je rýže uvařená a voda odpařená, přidejte fetu a dobře promíchejte.
  • Před podáváním přidejte lístky bazalky.
  • Užijte si to!
Rizoto v řeckém stylu s mletým hovězím masem, rajčaty, fetou a bazalkou v hrnci.
www.flavorfulhome.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze hlubokých pánví, které hravě dokáží nahradit i klasický hrnec a být tak multifunkčním pomocníkem. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.