Tento recept rizoto v řeckém stylu s mletým hovězím masem, rajčaty, fetou a bazalkou je ideální jako večeře během rušeného pracovního týdne. Připravuje se v jedné pánvi a potřebujete na něj pouze 7 dostupných ingrediencí.
Co budete potřebovat
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 a 1/2 šálku rýže arborio
- 1 plechovka nakrájených rajčat nebo rajčatové omáčky
- 3 šálky vody
- 1 lžička mořské soli
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 a 1/4 šálku sýra feta, nakrájeného na kostky
- 1/3 šálku čerstvých lístků bazalky
Postup
- Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě opečte hovězí maso, až přestane být růžové.
- Rýži proplachujte, dokud nebude voda čistá.
- Do pánve k masu přidejte propláchnutou rýži, rajčata, vodu, sůl a balzamikový ocet.
- Přiveďte k varu.
- Jakmile se směs vaří, snižte plamen, přikryjte a duste na mírném plameni.
- Fetu nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 0,5 cm.
- Jakmile je rýže uvařená a voda odpařená, přidejte fetu a dobře promíchejte.
- Před podáváním přidejte lístky bazalky.
- Užijte si to!
Možná se vám budou hodit i naše recenze hlubokých pánví, které hravě dokáží nahradit i klasický hrnec a být tak multifunkčním pomocníkem. Kdo vyhrál v našem srovnání?