Je skvělým startem do náročného dne. Sladká rýže ráno nastartuje vaše tělo, které z přijatých živin bude fungovat až do oběda, aniž byste pocítili hlad! Můžete si jí dochutit podle vaší libosti, a to je na tom to nejlepší.
Co budeme potřebovat
- 200 g jasmínové rýže
- 500 ml vody
- 1 l plnotučného mléka
- 250 ml kokosového mléka
- 3 lžíce cukru
- špetka soli
K podávání
- máslo
- skořice
- opečené pekanové ořechy
- kokosové vločky,
- granátové jablko
Postup
- Rýži krátce propláchněte, abyste ji zbavili případných nečistot.
- Vodu a rýži přiveďte k varu v hrnci na středně vysokou teplotu.
- Vařte asi 10 minut, nebo dokud se většina vody nevstřebá, občas promíchejte.
- Snižte teplotu na střední a vmíchejte jeden 250 ml mléka.
- Vařte za častého míchání, dokud se většina mléka nevstřebá (5-10 minut).
- Tento krok opakujte čtyřikrát.
- Přidejte kokosové mléko.
- Často míchejte, dokud se kokosové mléko nevstřebá.
- Vmícháme cukr a špetku soli.
- Podávejte teplé a polijte máslem a dochuťte podle vašich preferencí.
Sladká kaše nemusí být nutně jen z rýže, podívejte se na tento článek, který vám napoví, jak si tuto pochoutku připravit!