Rýžová kaše

Rýžová kaše
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Je skvělým startem do náročného dne. Sladká rýže ráno nastartuje vaše tělo, které z přijatých živin bude fungovat až do oběda, aniž byste pocítili hlad! Můžete si jí dochutit podle vaší libosti, a to je na tom to nejlepší.

Co budeme potřebovat

  • 200 g jasmínové rýže
  • 500 ml vody
  • 1 l plnotučného mléka
  • 250 ml kokosového mléka
  • 3 lžíce cukru
  • špetka soli

K podávání

  1. máslo
  2. skořice
  3. opečené pekanové ořechy
  4. kokosové vločky,
  5. granátové jablko

Postup

  • Rýži krátce propláchněte, abyste ji zbavili případných nečistot.
  • Vodu a rýži přiveďte k varu v hrnci na středně vysokou teplotu.
  • Vařte asi 10 minut, nebo dokud se většina vody nevstřebá, občas promíchejte.
  • Snižte teplotu na střední a vmíchejte jeden 250 ml mléka.
  • Vařte za častého míchání, dokud se většina mléka nevstřebá (5-10 minut).
  • Tento krok opakujte čtyřikrát.
  • Přidejte kokosové mléko.
  • Často míchejte, dokud se kokosové mléko nevstřebá.
  • Vmícháme cukr a špetku soli.
  • Podávejte teplé a polijte máslem a dochuťte podle vašich preferencí.

Sladká kaše nemusí být nutně jen z rýže, podívejte se na tento článek, který vám napoví, jak si tuto pochoutku připravit!

Dvě misky plné uvařené rýže se skořicovým cukrem a máslem.
Zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.