Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 15 dkg rýže
- 1 l mléka
- špetka soli
- 2 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce másla
- 10 dkg čokolády na vaření
- 1,5 dl šlehačky nebo smetany na vaření
Postup receptu
- Propláchnutou rýži uvaříme v mléce na kaši spolu se špetkou soli, másla a vanilkovým cukrem
- Měkkou rýži dosladíme cukrem
- Čokoládu nastrouháme, asi čtvrtinu odložíme a zbytek svaříme se šlehačkou a vmícháme do rýže
- Ihned podáváme sypané cukrem a zbytkem strouhané čokolády