Rýžová polévka z Číny

Rýžová polévka z Číny

Tato polévka s rýží je opravdu dobré a rychlé jídlo, které nevyžaduje téměř žádné úsilí. Základem je je jednoduchý čínský polévkový vývar, který pak můžete použít i na další skvělé pokrmy. Dobrou chuť!

Ingredience

Na vývar:

  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 šálek vody
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • zázvor 1,5 cm, nakrájený na 3 plátky
  • 1 a 1/2 polévkové lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 a 1/2 polévkové lžíce čínského vína na vaření
  • 1/4 – 1/2 lžičky sezamového oleje
  • 1/4 lžičky bílého pepře

Na polévku:

  • ¾ šálku nevařené bílé rýže   ▢
  • 3 stonky salátu Choi Sum, nakrájené na 2 cm kousky, stonky oddělte od listů
  • 250g bílých rybích filet, nakrájených na 2,5 cm kostky
  • 1 jarní cibulka, jemně nakrájená na plátky

Na ozdobu:

  • křupavá smažená cibulka
  • křupavé smažené nudle  (volitelně)
  • chilli olej nebo pasta

Postup

  1. Do malého hrnce na vysokém plameni nalijte kuřecí vývar, sójovou omáčku, čínské víno na vaření a přidejte česnek a zázvor.
  2. Přiklopte pokličkou, nechte vařit, poté snižte plamen na střední teplotu a vařte 5 minut.
  3. Přidejte rýži a vařte odkryté 10 minut – povrch vývaru by měl velmi jemně bublat.
  4. Přidejte ryby a salátové stonky a vařte 2 minuty.
  5. Vyndejte česnek a zázvor z polévky.
  6. Přimíchejte listy salátu (téměř okamžitě vadnou), sezamový olej a pepř.
  7. Ihned podávejte ozdobené křupavou smaženou cibulkou, křupavými smaženými nudlemi a chilli olejem nebo pastou.
Polévka s rýží, masem a jarní cibulkou v hrnci s vařečkou.
www.recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.