Tato polévka s rýží je opravdu dobré a rychlé jídlo, které nevyžaduje téměř žádné úsilí. Základem je je jednoduchý čínský polévkový vývar, který pak můžete použít i na další skvělé pokrmy. Dobrou chuť!
Ingredience
Na vývar:
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1 šálek vody
- 2 stroužky česneku, lisované
- zázvor 1,5 cm, nakrájený na 3 plátky
- 1 a 1/2 polévkové lžíce světlé sójové omáčky
- 1 a 1/2 polévkové lžíce čínského vína na vaření
- 1/4 – 1/2 lžičky sezamového oleje
- 1/4 lžičky bílého pepře
Na polévku:
- ¾ šálku nevařené bílé rýže ▢
- 3 stonky salátu Choi Sum, nakrájené na 2 cm kousky, stonky oddělte od listů
- 250g bílých rybích filet, nakrájených na 2,5 cm kostky
- 1 jarní cibulka, jemně nakrájená na plátky
Na ozdobu:
- křupavá smažená cibulka
- křupavé smažené nudle (volitelně)
- chilli olej nebo pasta
Postup
- Do malého hrnce na vysokém plameni nalijte kuřecí vývar, sójovou omáčku, čínské víno na vaření a přidejte česnek a zázvor.
- Přiklopte pokličkou, nechte vařit, poté snižte plamen na střední teplotu a vařte 5 minut.
- Přidejte rýži a vařte odkryté 10 minut – povrch vývaru by měl velmi jemně bublat.
- Přidejte ryby a salátové stonky a vařte 2 minuty.
- Vyndejte česnek a zázvor z polévky.
- Přimíchejte listy salátu (téměř okamžitě vadnou), sezamový olej a pepř.
- Ihned podávejte ozdobené křupavou smaženou cibulkou, křupavými smaženými nudlemi a chilli olejem nebo pastou.