Rýžové arancini plněné lilkem

Rýžové arancini plněné lilkem
Příprava: 90 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 6

Lilky s bazalkou a rajčaty vytvářejí směs vůní, barev a chutí, která se dokonale spojuje se šafránouvou rýží.

Ingredience

Rýžový základ

  • 500 g rýže (Arborio nebo Carnaroli)
  • 1100 ml zeleninového vývaru
  • 60 g másla
  • 2 g šafránu
  • sůl

Ragú

  • 2 středně velké lilky
  • 200 ml rajčatového protlaku
  • 80 g ricotty
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • sůl, pepř

Obalení a smažení

  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 180 ml vody
  • strouhanka
  • slunečníkový olej

Postup

  1. Do hrnce dejte vývar, máslo, šafrán a sůl.
  2. Když se vývar začne vařit, přidejte rýži a dobře promíchejte.
  3. Přikryjte a vařte na mírném ohni, dokud rýže nevstřebá všechen vývar a není uvařená, ale al dente.
  4. Po uvaření rýži přendejte na plech a rovnoměrně ji rozprostřete, aby rychle vychladla.
  5. V mezidobě očistěte lilek a nakrájejte ho na kostky.
  6. Kostky lilku vložte do cedníku, posypte hrubou solí a nechte alespoň 30 minut odležet.
  7. Po uplynuté této doby lilky dobře opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
  8. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, a když se rozpálí, opečte na něm kostky lilku.
  9. Listy bazalky nakrájejte nadrobno a celý stroužek česneku bez loupání rozdrťte ostřím nože.
  10. Česnek osmahněte na troše olivového oleje, přidejte lilek a po několika málo minutách též rajčatový protlak a bazalku.
  11. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, poté vypněte oheň a nechte lehce vychladnout.
  12. Poté do směsi přidejte ricottu a dobře promíchejte.
  13. Když rýže vychladne, vytvarujte arancini.
  14. Do dlaně vložte malé množství rýže, přidejte lilkovou směs a přiklopte další částí rýže.
  15. Vytvarujte do tvaru koule, válce nebo špičky.
  16. Do misky nasypte mouku, přidejte vejce a vodu a dobře vyšlehejte metličkou.
  17. V těstíčku namočte arancini a poté je obalte ve strouhance.
  18. Hotové rýžové koule smažte na pánvi s olejem dozlatova.
Arancini s náplní z lilku, rajčat a bazalky.
zdroj: pasticceriafrisenda.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.