Zůstala-li nám dušená rýže nebo rýžová kaše, můžeme z ní jednoduše připravit rýžové lívanečky na sladko.
Co budeme potřebovat
- 350 g vařené rýže (chlazené)
- 1 velké vejce
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ½ lžičky skořice
- ¼ lžičky soli
- 1 lžíce oleje
Postup
- Smíchejte zbylou rýži, vejce, vanilku, skořici a sůl v misce.
- Přidejte ½ lžíce oleje na vaření do velké nepřilnavé pánve.
- Přidejte část rýžové směsi na rozpálenou pánev.
- Pomocí stěrky stlačte hromadu rýže dolů, by vznikla placička.
- Lívance opékejte několik minut z každé strany, dokud zvenku křupavé.
- Po uvaření prvních tří palačinek přidejte na pánev druhou ½ polévkové lžíce oleje a stejným způsobem opečte druhou dávku.
Tyto rýžové lívanečky si můžete rovněž připravit na ekologické pánvičce Woll. Mrkněte na naši recenzi.