Rýžové lívanečky

Rýžové lívanečky
Příprava: 5 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Zůstala-li nám dušená rýže nebo rýžová kaše, můžeme z ní jednoduše připravit rýžové lívanečky na sladko.

Co budeme potřebovat

  • 350 g vařené rýže (chlazené)
  • 1 velké vejce
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ½ lžičky skořice
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce oleje

Postup

  • Smíchejte zbylou rýži, vejce, vanilku, skořici a sůl v misce.
  • Přidejte ½ lžíce oleje na vaření do velké nepřilnavé pánve.
  • Přidejte část rýžové směsi na rozpálenou pánev.
  • Pomocí stěrky stlačte hromadu rýže dolů, by vznikla placička.
  • Lívance opékejte několik minut z každé strany, dokud zvenku křupavé.
  •  Po uvaření prvních tří palačinek přidejte na pánev druhou ½ polévkové lžíce oleje a stejným způsobem opečte druhou dávku.

Tyto rýžové lívanečky si můžete rovněž připravit na ekologické pánvičce Woll. Mrkněte na naši recenzi.

Hora lívanců ze zbylé rýže.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.