Vynikající nákyp tak, jak by ho připravila vaše babička.
INGREDIENCE
- 150 g rýže
- 800 ml mléka
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 g másla
- 4 vejce
- broskve (čerstvé nebo kompotované)
- 2 bílky
- špetka soli
- skořice
POSTUP
- Rýži uvaříme v mléce na kaši.
- Vmícháme krupicový a polovinu vanilkového cukru.
- Z bílků, špetky soli a druhé poloviny vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh.
- Sníh dáme stranou.
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Kaši necháme vychladnout a vmícháme máslo a vejce.
- Promícháme.
- Do vymazaného pekáčku dáme nejprve vrstvu rýžové kaše.
- Poklademe vypeckovanými broskvemi.
- Navrch dáme druhou polovinu kaše.
- Poslední vrstvu tvoří sníh z bílků.
- Posypeme skořicí.
- Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
- Podáváme.