Rýžový nákyp s jablky nebo jiným ovocem dle chuti

Rýžový nákyp s jablky nebo jiným ovocem dle chuti
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 hrnky uvařené rýže
  • 6 větších jablek (asi 60 dkg)
  • 4 lžíce másla
  • sůl
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 3/4 hrnku pískového cukru
  • tuk na vymazání pekáče
  • moučkový cukr nebo skořicový cukr na posypání

Postup receptu

  1. Rýži uvaříme
  2. Žloutky utřeme s máslem, s vanilkovým cukrem a s polovinou pískového cukru do pěny, pak promícháme s uvařenou rýží
  3. Vmícháme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka a tuhý sníh ušlehaný z mírně osolených bílků, do kterých jsme zašlehali zbývající cukr
  4. Rýžovou směs navršíme do tukem vymazaného pekáče a ve vyhřáté troubě pečeme asi 25 minut
  5. Před podáváním pocukrujeme
  6. Obměny: místo jablek můžeme použít jiné ovoce, které se dobře rozpéká (meruňky, švestky, višně, ryngle apod.)
  7. Podle kyselosti ovoce přidáme cukr
  8. Nákyp můžeme posypat skořicovým cukrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.