Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3 hrnky uvařené rýže
- 6 větších jablek (asi 60 dkg)
- 4 lžíce másla
- sůl
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 3/4 hrnku pískového cukru
- tuk na vymazání pekáče
- moučkový cukr nebo skořicový cukr na posypání
Postup receptu
- Rýži uvaříme
- Žloutky utřeme s máslem, s vanilkovým cukrem a s polovinou pískového cukru do pěny, pak promícháme s uvařenou rýží
- Vmícháme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka a tuhý sníh ušlehaný z mírně osolených bílků, do kterých jsme zašlehali zbývající cukr
- Rýžovou směs navršíme do tukem vymazaného pekáče a ve vyhřáté troubě pečeme asi 25 minut
- Před podáváním pocukrujeme
- Obměny: místo jablek můžeme použít jiné ovoce, které se dobře rozpéká (meruňky, švestky, višně, ryngle apod.)
- Podle kyselosti ovoce přidáme cukr
- Nákyp můžeme posypat skořicovým cukrem