Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 15 dkg rýže
- 0,8 l mléka
- sůl
- půl kostky másla
- 2-3 lžíce moučkového cukru
- 3 vejce
- 50 dkg meruněk
- 4 lžíce rybízového džemu
- 1 vanilkový cukr
- strouhanka.
Postup receptu
- Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli
- Uvařenou rýži necháme vychladnout
- Máslo ušleháme do pěny a postupně přidáváme cukr, žloutky, vychladlou rýži
- Nakonec vmícháme sníh z bílků ušlehaný s trochou cukru
- Pekáček nebo zapékací misku vytřeme máslem, vysypeme jemnou strouhankou, na dno rozetřeme třetinu připravené rýže a poklademe polovinou rozpůlených a vypeckovaných meruněk
- Zakryjeme druhou třetinou rýže a na ni rozetřeme rybízový džem
- Na džem narovnáme druhou polovinu meruněk a zakryjeme zbytkem rýže
- V mírně vyhřáté troubě pečeme asi 50 minut
- Upečený nákyp pocukrujeme vanilkovým cukrem smíchaným s trochou moučkového cukru