Sacher dort s jablky

Sacher dort s jablky
Příprava: 25 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 10

Klasické čokoládové těsto doplněné o jablka, která dodají celému dortu ještě větší vláčnost než s originálním receptem. Doporučujeme nesníst dort hned, ale nechat ho pár dní odležet v lednici a vláčnost jablek, spolu s marmeládou udělají své kouzlo.

Co budeme potřebovat

  1. 100 g třtinového cukru
  2. 100 g celozrnné mouky
  3. 10 g prášku do pečiva
  4. lžička skořice
  5. 200 g jablek
  6. 2 vejce
  7. 110 g oleje
  8. 70 g bílé čokolády (nahrubo nastrouhaná)
  9. 175 g kvalitní hořké čokolády
  10. 75 g smetany (48 %)

Postup

  1. Ve velké míse smícháme cukr, mouku, prášek do pečiva a skořici.
  2. Promícháme a přidáme nastrouhané jablko, vejce a olej.
  3. Těsto promícháme, aby se spojilo.
  4. Těsto přelijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané máslem.
  5. Dort pečeme na 180°C přibližně 35 – 40 minut.
  6. Na polevu ve vodní lázní rozpustíme hořkou čokoládu.
  7. Když je čokoláda rozpuštěná, přilijeme smetanu a vaříme.
  8. Když je dort hotový, vyndáme ho z trouby a necháme vychladnout.
  9. Na vychlazený dort nalijeme čokoládovou polevu a posypeme kousky bílé čokolády.
  10. Před podáváním necháme dort ztuhnout.

Jak je nám známo dortů je celá řada, ale jestli jste ještě nenašli svého favorita tak prozkoumejte tyto recepty na sladké i slané dorty, kde ho určitě najdete.

Vláčný čokoládový dort plněný nastrouhanými jablky.
Zdroj: jernejkitchen.com

Pokud chcete mít Sacher dort i s polevou rozpuste si trochu čokolády, kterou jste použili na náplň a nalijte ji na povrch.
Pokud vám nebude vadit trochu drobivější korpus, můžete upéct celé dortové těsto najednou. Pečte asi 40 minut a pak zakryjte vršek alobalem (jinak se spálí) a pečte dalších 10–15 minut. Nechte vychladnout a rozpulte. Potřete meruňkovou marmeládou a je hotovo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.