Sachr dort s jablky

Sachr dort s jablky

Stará dobrá rakouská klasika na čokoládový dort, doplněné o jablka, která ho neskutečně zjemní, a to tak, že se vám tento jablečný koláč doslova rozplyne na jazyku.

Co budeme potřebovat

  • 4 jablka
  • 150 g vlašských ořechů
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 5 vajec
  • 1/2 hrnku mléka
  • 3 lžíce kakaa

Na krém

  • smetana ke šlehání
  • 3 vlašské ořechy
  • 1 ztužovač šlehačky

Na ozdobu

  • 5 ořechů
  • 50 g strouhané čokolády na vaření

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, mouku, kakao a vyšlehaný sníh z bílků.
  2. Oparně vmícháme rozemleté ořechy a nadrobno nastrouhaná jablka.
  3. Pečeme v předehřáté troubě při 180 ºC asi 40 minut.
  4. Krém si připravíme z vyšlehané smetany se ztužovačem, smíchanou s namletými vlašskými ořechy.
  5. Korpus rozřízneme a naplníme polovinou krému.
  6. Druhou polovinu naneseme navrch dortu.
  7. Posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme půlkami ořechů.
Talíř s čokoládovým koláčem s marmeládou.
Zdroj: ihearteating.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.