Myslíte si, že sádlo se hodí tak akorát na smažení řízků či k namazání na chleba?
Mýlíte se!
Objevte s námi recepty na sádlové cukroví!
Pekly ho už naše prababičky a babičky.
Vyzkoušejte a uvidíte, že se brzy stane součástí i vašich vánočních svátků! Která varianta se stane vaší nejoblíbenější?
Naše recepty
Proč péct cukroví ze sádla?
Většina lidí se mylně domnívá, že sádlo je velmi škodlivé, a jeho konzumaci se proto snaží co nejvíce vyhýbat. Odpověď na to, zda je či není tento tuk škodlivý, ale není tak jednoduchá a jednostranná, jak se většina lidí domnívá. Studie například prokázaly, že v mnoha ohledech je sádlo lepší než máslo.
Vzhledem k tomu, že se sádlo nepřepaluje, je velmi vhodné na smažení, vaření i pečení. Nejčastěji se k pečení používá sádlo vepřové. Nemusíte se bát, jeho chuť v pečivu vůbec nepoznáte, naopak se vám bude pečivo zdát křehčí a chutnější.