Toto vánoční pečivo chutná skvěle s čajem, kakaem i kávou.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 2/3 šálku moučkového cukru
- 1 vejce
- 6 PL sádla
- 2 PL kakaa
- 1 čajová lžička citronové kůry
- 1/2 čajové lžička prášku do pečiva
- vanilka
Postup:
- V míse rozšlehejte vejce s moučkovým cukrem.
- Přidejte trochu vanilky, rozpuštěné sádlo, prášek do pečiva a citronovou kůru.
- Poté postupně přidávejte mouku a vypracujte do hladkého těsta.
- Toto těsto následně rozdělte na dvě části a do jedné přidejte kakao.
- Těsto propracujte.
- Obě dvě části těsta zabalte do potravinové fólie a vložte na 30 minut do ledničky.
- Ze světlého i tmavého těsta vykrájejte kolečka a uprostřed každého z nich vykrojte hvězdičky.
- Vyměňte místa hvězdiček, světlé dejte do tmavých koleček a tmavé hvězdičky do světlých koleček.
- Položte na plech s pečicím papírem.
- Předehřejte si troubu na 180°C a pečte přibližně 10 minut.
Citronová kůra či šťáva se přidávají do mnoha druhů cukroví. Vyzkoušejte citronové vánoční pečivo v mnoha podobách!