Sádlové cukroví s kakaem a vanilkou

Sádlové cukroví s kakaem a vanilkou

Toto vánoční pečivo chutná skvěle s čajem, kakaem i kávou.  

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 2/3 šálku moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 6 PL sádla
  • 2 PL kakaa
  • 1 čajová lžička citronové kůry
  • 1/2 čajové lžička prášku do pečiva
  • vanilka

Postup:

  1. V míse rozšlehejte vejce s moučkovým cukrem.
  2. Přidejte trochu vanilky, rozpuštěné sádlo, prášek do pečiva a citronovou kůru.
  3. Poté postupně přidávejte mouku a vypracujte do hladkého těsta.
  4. Toto těsto následně rozdělte na dvě části a do jedné přidejte kakao.
  5. Těsto propracujte.
  6. Obě dvě části těsta zabalte do potravinové fólie a vložte na 30 minut do ledničky.
  7. Ze světlého i tmavého těsta vykrájejte kolečka a uprostřed každého z nich vykrojte hvězdičky.
  8. Vyměňte místa hvězdiček, světlé dejte do tmavých koleček a tmavé hvězdičky do světlých koleček.
  9. Položte na plech s pečicím papírem.
  10. Předehřejte si troubu na 180°C a pečte přibližně 10 minut.
Vánoční dvojbarevné pečivo se sádlem.
zdroj: tastycraze.com

Citronová kůra či šťáva se přidávají do mnoha druhů cukroví. Vyzkoušejte citronové vánoční pečivo v mnoha podobách!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.