Sádlové cukroví s ořechy

Sádlové cukroví s ořechy

Vlastnoručně připravený vanilkový cukr je jen třešničkou na dortu tohoto skvělého receptu.  

Ingredience:

  • 300 g sádla
  • 250 g mletých vlašských ořechů
  • 600 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru na obalení
  • 250 g krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový lusk (do moučkového cukru)
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 čajová lžička jemně nastrouhané citronové kůry
  • marmeláda na slepení dle výběru

Postup:

  1. Několik dní před pečením cukroví smíchejte moučkový cukr s vanilkovým luskem a připravte si takto vanilkový cukr, ve kterém cukroví nakonec obalíte.
  2. Následně v mixéru vyšlehejte rozpuštěné sádlo s moučkovým cukrem do krémové konzistence.
  3. Přišlehejte vejce, žloutky, citronovou šťávu a citronovou kůru.
  4. Přidejte ořechy a mouku.
  5. Šlehejte, dokud nevznikne jednolité těsto.
  6. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte přes noc do chladničky.
  7. Předehřejte troubu na 170°C.
  8. Těsto položte na pracovní plochu vysypanou moukou a vyválejte ho na tloušťku půl centimetru.
  9. Vyložte si pečicím papírem plechy.
  10. Pomocí vykrajovátek vykrajujte sádlové cukroví a rozložte ho na připravené plechy.
  11. Pečte přibližně 12 minut.
  12. Poté nechte cukroví vychladnout.
  13. Na závěr vychladlé cukroví slepte marmeládou a obalte v připraveném vanilkovém cukru.
Vánoční cukroví se sádlem a ořechy.
zdroj: food52.com

Inspirujte se i našimi dalšími recepty na linecké vánoční pečivo!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.