Chcete překvapit své hosty? Zkuste jim připravit tento salát z lilků a hub. Vytvoříte mistrovské dílo, po kterém se budou všichni olizovat!
INGREDIENCE
- 2 lilky
- 5 vařených vajec
- 1 velká cibule
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce domácí majonézy
- 2 lžíce octa
- sůl – podle chuti
- slunečnicový olej
- 5 jakýchkoli hub (výborné jsou třeba žampiony)
POSTUP
- Lilek umyjte a osušte.
- Totéž udělejte i s houbami.
- Lilek i houby nakrájejte na kolečka o tloušťce 3 – 5 ml, a pak na tlustší nudle.
- Lilek přemístěte do hluboké mísy, posypte solí a promíchejte.
- Po 20 minutách odstraňte šťávu, kterou pustí.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky, které dejte do samostatné mísy.
- Přidejte jednu polévkovou lžíci cukru, polévkovou lžičku soli a přiijte ocet.
- Zalite jednou sklenicí vroucí vody, promíchejte a nechte vodu zcela vychladnout.
- Lilek opláchněte studenou vodou a nechte okapat.
- Do pánve nalijte malé množství rostlinného oleje a zahřejte.
- Do rozehřátého oleje rozložte houby: ne všechny najednou, ale ve dvou nebo třech dávkách.
- Smažte, dokud nebudou měkké, a pak dejte na talíř, který je pokryt papírovými ubrousky.
- To samé udělejte i s lilkem.
- Uvařte vajíčka a nakrájejte je na plátky.
- Ve velké míse smíchejte vychlazené lilky, houby, vejce a nakládanou cibuli.
- Přidejte trochu soli, domácí majonézu a vše promíchejte.
- Můžete podávat!
Máme pro vás i 5 netradičních receptů na placky s houbami. Vyzkoušejte je všechny!