Salát několika vrstev á la Tacos

Salát několika vrstev á la Tacos
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 5

Tento vrstvený salát má všechny chutě tacos, které jsou poskládané na sebe v malé misce. Perfektně se hodí jako pohoštění na večírek!

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2/3 šálku vody
  • 1 balíček taco koření
  • 1 hlávka ledového salátu, omytého, osušeného a nasekaného
  • 1 plechovka černých fazolí, opláchnutých a scezených
  • 340 g mražené kukuřice, uvařené a vychlazené
  • 1 okurka, nakrájená na kostičky
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1/2 šálku salsy
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 1 šálek strouhaného čedaru
  • 1 šálek rozpůlených oválných rajčat
  • 1/3 šálku nakrájených černých oliv
  • 1/3 šálku červené cibule nakrájené na kostičky
  • 1 avokádo, nakrájené na kostičky
  • 1 šálek drcených Tortilla chipsů
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru

Postup                                       

  1. Orestujte mleté ​​hovězí maso ve velké nepřilnavé pánvi dohněda.
  2. Přidejte vodu a koření taco.
  3. Vařte a míchejte 1 až 2 minuty.
  4. Nechte vychladnout.
  5. Pokud je v mase hodně tuku, před přidáním vody a koření ho trochu slijte.
  6. Do skleněné salátové mísy nebo malé skleněné misky navrstvěte ledový salát, fazole, kukuřici a okurky.
  7. Na okurky naskládejte vychladlé, okořeněné maso.
  8. Ve střední míse smíchejte zakysanou smetanu, salsu a limetkovou šťávu.
  9. Směs rozetřete na mleté ​​hovězí maso a posypte sýrem.
  10. Rajčata, černé olivy, červenou cibuli a avokádo nakrájejte na kroužky.
  11. Posypte drcenými chipsy a koriandrem.
  12. Podávejte ihned nebo nechte vychladnout v chladničce, dokud nebudete připraveni servírovat.
Salát s olivami, kukuřicí, avokádem, rajčaty, červenou cibulkou a mletým masem, posypaný nachos a servírovaný ve skleněné míse.
www.spicysouthernkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.