Tento vrstvený salát má všechny chutě tacos, které jsou poskládané na sebe v malé misce. Perfektně se hodí jako pohoštění na večírek!
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 2/3 šálku vody
- 1 balíček taco koření
- 1 hlávka ledového salátu, omytého, osušeného a nasekaného
- 1 plechovka černých fazolí, opláchnutých a scezených
- 340 g mražené kukuřice, uvařené a vychlazené
- 1 okurka, nakrájená na kostičky
- 1 šálek zakysané smetany
- 1/2 šálku salsy
- 2 lžičky limetkové šťávy
- 1 šálek strouhaného čedaru
- 1 šálek rozpůlených oválných rajčat
- 1/3 šálku nakrájených černých oliv
- 1/3 šálku červené cibule nakrájené na kostičky
- 1 avokádo, nakrájené na kostičky
- 1 šálek drcených Tortilla chipsů
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
Postup
- Orestujte mleté hovězí maso ve velké nepřilnavé pánvi dohněda.
- Přidejte vodu a koření taco.
- Vařte a míchejte 1 až 2 minuty.
- Nechte vychladnout.
- Pokud je v mase hodně tuku, před přidáním vody a koření ho trochu slijte.
- Do skleněné salátové mísy nebo malé skleněné misky navrstvěte ledový salát, fazole, kukuřici a okurky.
- Na okurky naskládejte vychladlé, okořeněné maso.
- Ve střední míse smíchejte zakysanou smetanu, salsu a limetkovou šťávu.
- Směs rozetřete na mleté hovězí maso a posypte sýrem.
- Rajčata, černé olivy, červenou cibuli a avokádo nakrájejte na kroužky.
- Posypte drcenými chipsy a koriandrem.
- Podávejte ihned nebo nechte vychladnout v chladničce, dokud nebudete připraveni servírovat.