Pokud jste fanoušky spíše ostřejší kuchyně, tak neváhejte a dochuťte si své chlebíčky tímto pálivým salátem. Navrch si je ozdobte podle své libosti, třeba pikantní klobásou nebo chilli práškem.
Co budeme potřebovat
Na salát
- 400 g šunkového salámu
- 100 g mrkve
- 50 g šalotky
- 100 g celeru
- 100 g kyselých okurek
- 15 g feferonek
- 150 g majonézy
- 50 g hořčice
- Lžíce octu (nebo nálevu z okurek)
- Lžíce nálevu z feferonek
- 10 g cukru
- Lžička worcesterské omáčky
- Špetka pepře
- Špetka soli
Na ozdobu
- Tvrdý sýr
- Plesnivý sýr (hermelín)
- Čabajku
- Vajíčko
- Beraní rohy
- Veka
Postup
- Mrkev společně s celerem si uvaříme ve vařící osolené vodě
- Když je zelenina uvařená, necháme jí vychladnout a poté jí nakrájíme na kostičky
- Šunkový salám si nakrájíme na tenká kolečka
- K šunkovému salámu přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, šalotku a feferonky
- Přidáme worcesterskou omáčkou, ocet a nálev
- Promícháme a dochutíme majonézou, hořčicí, solí, pepřem a cukrem
- Vše společně zamícháme a ochutnáme, pokud nám v receptu něco chybí, tak rumcajs salát dochutíme podle sebe
- Jednotlivé plátky veky poté namažeme pikantním salátem a ozdobíme podle vlastní chuti a fantazie