Pokud jste milovníci rychlé, čerstvé a přitom lahodné kuchyně, kulinářské dílo z rukou Jamieho Olivera vás nadchne. Vyzkoušejte svěží kombinace křupavé brokolice a vařených vajec, kterou si budete chtít připravit každý den!
INGREDIENCE
- 500 g brokolice (vybírejte s co nejmenšími růžičkami)
- 4 vejce
- 2 lžíce dijonské nebo hrubozrné hořčice
- 1 lžíce vinného octa
- špetka cukru
- 2 stroužky česneku
- 6-8 nakládaných ančoviček
- 1 rohlík nebo houska
- olivový olej
POSTUP:
- V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a vložte do něj rohlík nalámaný na menší kousky.
- Restujte 5-10 minut za stálého míchání tak, aby se olej dostal na všechny strany krutonů.
- Krutony vsypte do talíře vyloženého ubrouskem a nechte nasát přebytečný tuk.
- Pánev otřete ubrouskem a nechte na další použití.
- Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do ní růžičky brokolice.
- Vařte cca 5 minut a poté ihned dejte brokolici do mísy se studenou vodou, aby vychladla a neztratila svěží zelenou barvu.
- Vodu z vaření nevylévejte.
- Do vroucí vody od brokolice vložte vejce a uvařte na měkko (6 minut).
- Vyjměte z vody a nechte vychladnout.
- Smíchejte hořčici, 1 lžíci olivového oleje, cukr a ocet, nařeďte jednou lžící studené vody a umíchejte dressing.
- Vejce oloupejte a rozkrojte na poloviny.
- Do pánve od krutonů dejte trochu olivového oleje a nechte na něm chvíli restovat česnek.
- Poté přidejte vařenou brokolici (bez vody) a 2 minuty zprudka restujte.
- Brokolici dejte do talíře, na ni vejce, krutony a ančovičky.
- Nakonec přelijte dressingem a ihned podávejte.
Možná se vám budou hodit i naše recenze kvalitních pánví na plyn! Kdo vyhrál v našem srovnání?