Salát s bylinkovým hermelínem

Salát s bylinkovým hermelínem

Ne každý má chuť na Silvestra na pomazánky a jednohubky, pokud patříte k lidem vyhledávající odlehčenou stravu, tak tento salát je skvělá volba.

INGREDIENCE

  • minimálně 2 hermelíny
  • rukola
  • rajčata
  • červená cibule
  • toustový chleba na krutony
  • hrst vlašských ořechů
  • máslo
  • sůl. pepř, oblíbené salátové koření (oregáno, tymián, bazalka)
  • olivový olej, ocet balsamico
  • volitelný: česnek

Množství surovin záleží na naší preferenci – zda chceme salát více zeleninový či sýrový.

POSTUP

  1. Abychom samotnou přípravu urychlili, zpracujeme nejdříve ingredience, které potřebují tepelnou úpravu.
  2. Na másle osmahneme na kostičky nakrájený chleba. Smažíme tak dlouho, abychom dosáhli křupavosti dle vlastní preference. Na pánvičku můžeme přidat také česnek nakrájený na tenké proužky.
  3. Jakmile máme hotovo, necháme chladnout a během toho připravíme ostatní suroviny. Rajčata a červenou cibuli nakrájíme na drobno, smícháme a dochutíme solí a pepřem.
  4. Svou pozornost přesuneme k hermelínům. Od plísně oddělíme krémovou část, kterou v misce smícháme s vybranými bylinkami.
  5. Rukolu a ořechy přidáváme až při servírování.

Vše servírujeme společně na jednom talíři – nakrájenou zeleninu a čerstvou rukolu, hermelínovou pastu (můžeme rozdělit na menší kousky pomocí lžičky), vše posypáno vlašskými ořechy a zakápnuté olivovým olejem a balsamicem.

S ingrediencemi lze také trochu experimentovat – můžeme přidat avokádo, různá semínka či různé druhy salátu.

Zeleninový salát se semínky a sýrem na černém talíře
Zdroj: photodune.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.