Salát s chobotnicí, cizrnou a chorizem

Salát s chobotnicí, cizrnou a chorizem

Oliheň, která se vyskytuje v každém oceánu, je nejrozšířenějším mořským plodem na světě a jedním z nejlevnějších, zároveň velmi chutných a jednoduchých na přípravu.

Co budeme potřebovat

  1. 4 červené papriky
  2. 800 g cizrny z plechovky (opláchnuté a okapané)
  3. Svazek petrželky (nasekané nahrubo)
  4. Červená chilli paprička (zbavená semínek a nakrájená)
  5. 2 stroužky česneku (nakrájené nadrobno)
  6. 100 ml olivového oleje
  7. 600 g očištěné olihně (nakrájené na kroužky, chapadla ponechána celá)
  8. 200 g vařeného choriza (nakrájeného na kousky velikosti cizrny)
  9. Šťáva a kůra z 1 velkého citronu

Postup

  1. Papriky vložíme do trouby na plechu na pečení
  2. Troubu zapneme na 220 stupňů v režimu grilu a pečeme je za občasného obracení pod grilem, dokud zcela nezuhelnatí
  3. Papriky dáme do mísy, přikryjeme talířem a čekáme, dokud nevychladnou, aby se daly uchopit a oloupat
  4. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme najemno
  5. Ve velké míse smícháme papriky s trochou šťávy z cizrny a s cizrnou, petrželkou, chilli a česnekem
  6. Dáme stranou
  7. Rozpálíme velkou pánev, dokud nezačne kouřit
  8. Pracujeme rychle a opatrně, na pánev přidáme kapku oleje a poté chobotnici
  9. Za stálého míchání smažíme asi 30 vteřin
  10. Posypeme chobotnici chorizem
  11. Pokračujeme ve vaření dalších 30 vteřin, a poté přidáme do mísy k paprikám
  12. Vše osolíme a opepříme
  13. Nakonec zalijeme zbylým olejem, citronovou šťávou a citronovou kůrou
  14. Smícháme dohromady, navršíme na talíř a podáváme
Čerstvý a lehký salátek s kolečky z chobotnice a lehkou letní zálivkou.
Zdroj: athoughtforfood.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.