V jednoduchosti je síla a přesně takový je tento lehký salátek ze zelí, jablky a opraženými ořechy.
Co budeme potřebovat
- 80 ml olivového oleje
- 80 ml jablečného octa
- 3 lžíce medu
- 2 špetky soli
- Čerstvě mletý černý pepř
- 65 g vlašských ořechů
- Kadeřávek
- 2 jablka
- Pecorino Romano (nebo parmazán)
Postup
- Na dresink smícháme olivový olej, jablečný ocet, med, košer sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Na pánvi si na sucho za častého míchání opečeme vlašské ořechy tak
- Restujeme je tak dlouho, dokud lehce nezhnědnou a nebudou voňavé
- Ihned je stáhneme z plotny a dáme do misky
- Zelí nakrájíme na tenké plátky
- Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je
- Nastrouháme si parmezán nebo Pecorino Romano
- Na servírování začneme s nakrájeným kadeřávkem, pak na něj přidáme jablka, vlašské ořechy, sýr a dresink