Luxusní letní salát z krevet, avokáda, okurky, kopru, pažitky a citrónové šťávy je rychlý, jednoduchý a zdravý! Užijte si ho i vy.
Ingredience
- 230 g krevet (bez ocasu)
- 1 zralé avokádo
- 1/2 lžičky soli
- špetka sušeného česneku (volitelné)
- šťáva z jednoho citronu
- půlka malé okurky, nakrájené na kostičky
- špetka čerstvého kopru
- špetka pažitky
Postup
- Přiveďte hrnec s vodou k varu.
- Přidejte krevety.
- Vařte 3-5 minut do růžova.
- Sceďte a vložte do misky s ledovou vodou, aby vychladly.
- Po vychladnutí osušte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta.
- Avokádo rozmačkejte.
- Pokud chcete, dochuťte solí, citrónovou šťávou a sušeným česnekem.
- Promíchejte spolu krevety, avokádovou směs, nakrájenou okurku a bylinky.
- Podle chuti okořeňte.
- Dobrou chuť!