Salát s opečeným steakem z tuňáka

Salát s opečeným steakem z tuňáka

Snadný a chutný salát s opečeným tuňákem a skvělou zálivkou ze šampaňského octa. Obsahuje spoustu bílkovin, zdravých tuků a sacharidů. Delikatesa!

Ingredience:

Na salát:

  • 1 lžíce avokádového nebo olivového oleje
  • 500 g steak z tuňáka
  • 1 velké rajče, nakrájené na plátky
  • 4 vejce
  • 230 g malých červených brambor
  • 2 šálky zelených fazolek
  • 4 šálky salátového mixu
  • 1/4 šálku černých oliv
  • 1 polévková lžíce kapar
  • sůl a pepř na dochucení

Na zálivku:

  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1/4 šálku šampaňského octa
  • 2 stroužky lisovaného česneku
  • 1,5 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžičky čerstvého oregana, nakrájeného najemno
  • 2 lžičky čerstvé petrželky, nasekané najemno
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 2 lžičky medu

Postup       

  1. Suroviny na zálivku smíchejte v míse a dobře prošlehejte.
  2. Uchovávejte v chladničce, dokud nebudete připraveni ji použít.
  3. Vařte vejce v hrnci 5 – 6 minut a poté je přendejte do ledové lázně.
  4. Brambory vařte 10 – 12 minut nebo do změknutí.
  5. Poté slijte, nakrájejte na poloviny a promíchejte s ¼ zálivky.
  6. Zelené fazolky spařte v hrnci s vodou asi 5 minut.
  7. Slijte a dejte stranou.
  8. Nakrájejte rajčat.
  9. Tuňáka z obou stran osolte a opepřete.
  10. Zahřejte olej na velké litinové pánvi na středně vysoké teplotě.
  11. Opékejte tuňáka 1 minutu z každé strany, aby byl hezky rare.
  12. Nakrájejte ho na tenké plátky.
  13. Do misek dejte salátový mix, nakrájená vajíčka natvrdo, zelené fazolky, rajčata, olivy, kapary, brambory a tuňáka.
  14. Zalijte zálivkou a užijte si to!
Salát se steakem z tuňáka, zelenými fazolkami, vařenými vejci, rajčaty a bramborami servírovaný v hluboké míse s vidličkou.
www.maryswholelife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.